Nyhedsbrev
Personale

Personale

Personalet på Skørping Apotek bemander også filialen Støvring Apotek og Arden apoteksudsalg.

 

Apotekeren
I november 1995 overtog Apoteker Kirsten Skriver bevillingen til Skørping Apotek. For at blive apoteker skal man af uddannelse være farmaceut. Man skal kende til apoteksdrift og -økonomi, have de faglige kvalifikationer i orden og have ledelsesmæssig erfaring. Det er Sundhedsministeriumet og lægemiddelstyrelsen, der udnævner apotekerne.

 

Farmaceuter
Farmaceutuddannelsen udbydes på Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Uddannelsen består af en bacheloruddannelse på 3 år og en kandidatuddannelse på 2 år. I uddannelsesforløbet er der mulighed for at komme i praktik på et apotek i 6 måneder. På apoteket er farmaceuten kompetent til at svare på alle slags spørgsmål indenfor lægemidler og deres virkning, både i forhold til læger, andet sundhedspersonale og i forhold til apotekets øvrige ansatte.
På Skørping Apotek er der ansat 3 farmaceuter (inkl. apotekeren)

 

Farmakonomer
Farmakonomer har faglig viden inden for blandt andet anatomi, fysiologi, farmakologi, sygdomslære og kommunikation. De har kompetence til selvstændigt at udlevere og kontrollere receptpligtige lægemidler. På de danske apoteker er det farmakonomer og farmaceuter der står bagved skranken. På landsplan er der beskæftiget mere end 3.000 farmakonomer. De kan hjælpe med rådgivning om korrekt brug af lægemidler samt sygdomsforebyggelse. Farmakonomuddannnelsen tager 3 år, hvor man dels er i praktik på apoteket og på skoleophold på Pharmakon i Hillerød. Se mere på farmakonomuddannelsen.dk.
Farmakonomerne er den største gruppe af faguddannede på apoteket med 12 farmakonomer.

 

Farmakonomelever
Apoteket har 2 farmakonomelever.

 

Servicemedarbejder mm.
Udover de apoteksfaglærte beskæftiger apoteket flere servicemedarbejdere, der har forskellige arbejdsopgaver.
På kontoret sidder der en kontoruddannet, der tager sig af det daglige bogholderi.
Apotekets chauffører og bude bringer medicin og andre varer ud til vores apoteksudsalg i Arden, håndkøbsudsalgene i Suldrup, Astrup, Blenstrup og til private kunder.
Den daglige rengøring og vareopfyldning, samt varehåndtering internt mellem apotekets afdelinger, varetages af yderligere 1 servicemedarbejder.

Dine oplysninger